From within

From within - NIB utfordring januar 2013

“Vi er på 1930-tallet, ved kysten i Nord-Norge. Bestefar sier seg fornøyd med sitt nyeste prosjekt. Kunne sikkert jobbet litt til, men han er fornøyd. Året på folkehøgskole går fort, og mange prosjekter skal ferdiggjøres før turen går hjemover til dalen. Den talentfulle møbelsnekkeren og trearbeideren jobber flittig. Lite vet han om hvor høy verdi hans arbeid en gang vil få. Men det er ikke snakk om verdi målt i penger. Når eldste barnebarnet finner igjen noen av disse flotte treverkene en hel evighet fram i tid, blir det jubel i stua. Favoritten er den flotte kisten, som attpåtil er veldig praktisk med sine oppbevaringmuligheter. Noen malingstrøk senere blir den en sentral del av interiøret til en leilighet i Oslo”.

Kiste fra 1930-tallet

Denne kisten er laget av tre på 30-tallet, og ble på 60-tallet malt rød. Jeg har nå tryllet den hvit.

Vi har alle en fortid, og i fortiden tilhører også våre forfedre. Historie. Historier. Ting. Mine besteforeldre var veldig kreative og flinke håndverkere. Det hadde vært trist å la disse flotte gjenstandene de en gang laget støve bort på et loft, så jeg forsøker alltid å finne en passende plass til disse skattene i mitt interiør. Jeg liker å mikse gammelt og nytt. Male og gjøre ting unik. Farger gjør meg glad. Hvit, rosa, lilla og turkiiis. Stilrent, enkelt,  funksjonellt. Og små detaljer. Det aller meste må kunne brukes, ha en funksjonalitet i tillegg til (den klassiske) støvsamler. Dette er meg. From within.

From within

Teak stolen tilhørte mine besteforeldre (vet ikke hvem som har laget den).
Jeg trakk den om med nytt stoff – ah turkis!

 

Sengeteppe i kiste

Heklet sengeteppe. Made by Bestemor.

Sengeteppe i kiste

Lås

Heklet skjerf

Lilla ullskjerf jeg heklet i høst. Også den turkise stolen da (ahhh turkiiis).

.

Chill

Memories from the past. Kul lampefot bestefar en gang laget? Jeg malte den lilla.
Vil ikke ha lampeskjerm, liker den som den er.

Chill memories

“Eyes are the mirror of the soul”.

.

Slik så kisten og stolen ut da jeg fant de i gammel-fjøsen i Nord-Norge:

kiste-stol

Dette er mitt bidrag til NIB-utfordringen i januar. Min første.

Ønsker alle en fantastisk flott søndagskveld!
(Eventuell en annen ukedag om dere leser dette en annen kveld da. Yesss.)

// Jorun

8 Replies to “From within”

 1. Hei. Dette var gøy å se. Hvis jeg var dommer i denne utfordringen, hadde du klart vunnet. Imponert over forvandlingen, og fine ting du skriver. Ikke altfor ofte jeg sier WOW !! Dessuten elsker jeg turkis. D

 2. Hei
  Så fin blogg du har. Rolig og fint design.
  Likte også veldig godt bidraget ditt til nibutfordringen!!
  God klem og ønske om ei fin uke til deg
  Tonje

 3. Veldig fint innlegg, Jorun :-)
  Fin tekst, fine bilda! Du imponere stadig med nye sider av ditt kreative vesen :)

 4. Hei:-) Jeg har en nesten maken stol som min bestefar laget for lenge siden, og jeg trakk den også opp i samme turkisfarge! Liker:-) Lykke til i utfordringen! Ha en fin kveld:-)

 5. Hello blogger, i must say you have hi quality posts here.
  Your website should go viral. You need initial traffic boost
  only. How to get it? Search for; Mertiso’s tips go viral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *