Mormors julekaker

Det ble litt mer enn planlagt, men hva gjør vel det når de er så gode! Det er ikke hvert år jeg baker til jul. Det har vel mye med at jeg enten har feiret jul i Australia uten noe særlig tradisjoner, eller hos familien i nord hvor pappa alltid klarer trylle fram god julebakst! Men i dag fant jeg fram mormors oppskrift på “spekalarsi” (tror kanskje det heter spekulasi, jeg har tydligvis mitt eget ord for det hehe). Her er værtfall oppskriften:

Bland:
5 dl sukker
5 dl kremfløte
ca 1 liter hvetemel (kanskje litt mer om deigen blir klissete)
3 ss hjortesalt
1ss vaniljesukker

Kjevle deigen ut TYNT da de vokser endel i ovnen.
175 grader midt i ovnen ca 8-10 minutter.

De er myke når de tas ut, men blir sprø når de kjøles ned.

 

Bruk forskjellige former

Stek i 8-10 minutter

ENJOY!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *